Өрхүүд дунджаар сарын мөнгөн зарлагын 22 хувийг хүнсэнд зарцуулдаг

 

 


ҮСХ-ноос энэ оны эхний нэгдүгээр улирлын статистик дүнг гаргаад байна. Статистик дүгнэлтээр өрхүүд дунджаар сарын мөнгөн зарлагын 22 хувийг хүнсэнд зарцуулдаг гэсэн тооцоо гарчээ.  Үүнээс 32.2 хувийг  мах, махан бүтээгдэхүүнд, 23.8 хувийг үр тариа, гурил,гурилан бүтээгдэхүүн, 11.9 хувийг сүү, сүүн бүт/хүүн, өндөг, 7.6 хүнсний ногоо, булцуут, навчит ургамал, 4.1% элсэн чихэр, чихэрлэг бүтээгдэхүүн эзэлж байна. 

Н.Нягт